آب بندی نمای ساختمان، به جهت محافظت از داخل سازه در برابر بارش‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. تاثیر بارندگی بر سازه و نفوذ آن به داخل ساختمان، ارتباط چندانی به نوع ساختمان و سال ساخت آن ندارد. در حقیقت در هر ساختمانی احتمال نفوذ بارش درون ساختمان وجود داشته، از این رو آب‌بندی نمای ساختمان در همه انواع ساختمان‌ها بسیار با اهمیت است. در این مقاله ابتدا اثرات مخرب بارش هم بر روی نما و هم بر روی ساختار سازه را بررسی کرده و سپس به روش‌های مختلف آب‌بندی انواع نما، می‌پردازیم. در ادامه با تیم نویسندگان پرشین نما همراه باشید.

آب‌بندی نما بدون داربست، به کمک طناب

اثرات مخرب انواع بارش بر روی سازه و حل این مشکل به کمک آب بندی

بارش برف و باران، هم نمای سازه را تخریب کرده و هم می‌تواند به ساختار آن آسیب وارد نماید. آب‌بندی نمای ساختمان می‌تواند از هر دوی این آسیب‌ها جلوگیری نماید. یکی از انواع اثراتی که بارش بر روی نمای سازه می‌گذارد، پوسته پوسته شدن رنگ نما و شوره زدگی آن است. وجود انواع قارچ و کپک نیز از دیگر اثرات نامطلوب بارش و در حقیقت عدم آب‌بندی نمای ساختمان می‌باشد. البته نمی‌توان از آلودگی و کثیف شدن سریع ساختمان پس از بارش‌ها غافل شد؛ که در نتیجه هزینه‌های اضافی را برای شستشوی نمای ساختمان، می‌طلبد.

همانطور که گفتیم، بارندگی در صورت آب‌بندی نبودن نمای ساختمان، می‌تواند علاوه بر آسیب ظاهری، بر ساختار ساختمان نیز آسیب وارد نماید. عمده ترین اثری که در این قسمت می‌توان به آن اشاره کرد، نفوذ آب به درون مصالح و یخ زدن آن، و درنتیجه آسیب رساندن به سازه است. ایجاد انواع ترک‌ها ناشی از یخ زدگی و ذوب شدن مداوم آب نفوذ یافته درون مصالح، می‌تواند اثرات بعضاً جبران ناپذیری را ایجاد کند.

اثر مخرب دیگر بارش‌ها که علی الخصوص در ابر شهرها به وفور دیده می‌شود، ناشی از بارش‌های اسیدی می‌باشد. این مساله در شهر تهران که آلودگی هوا در اکثر مواقع غالب است، شدت می‌یابد. خردگی آهن آلات مورد استفاده در اسکلت سازه و همینطور کربونیزاسیون و سولفاته شدن، مواردی هستند که می‌توان به کمک آب‌بندی نمای ساختمان به خوبی از آن‌ها جلوگیری کرد.

منظور از آب‌بندی نمای ساختمان چیست؟

اگرچه تا کنون با اشاراتی که انجام شد، به صورت کلی مفهوم آب‌بندی به خصوص در نما برای شما خواننده گرامی محرز گردیده؛ اما بر خود واجب می‌دانیم تا توضیحات بیشتری را پیرامون آن ارائه نماییم. منظور از آب‌بندی نمای ساختمان این است که درزهای روی نما که به موجب آن، آب و سایر مواد تخریب کننده همچون گرد و غبار، امکان نفوذ به درون نما را می‌یابند، پوشش داده شده و در اصطلاح عامیانه این درز‌ها گرفته شوند». بدین شکل، از نفوذ مواد گفته شده جلوگیری کرده و در نهایت سلامتی ساختمان را بیش از پیش تضمین می‌کنید.

 

آب بندی نمای ساختمان بدون داربست، به کمک طناب

امروزه بیشتر خدماتیکه بر روی نمای سازه و در ارتفاع انجام می‌شود، به عنوان مثال شستشوی نما، پیچ و رولپلاک سنگ‌های نما و موضوع مورد بحث در این مقاله یعنی آب‌بندی نمای ساختمان، همگی به کمک طناب و بدون نصب داربست انجام می‌گیرد. دلیل این مساله آن است که نصب داربست کاری زمان بر بوده و در کنار کاهش سرعت انجام کار، باعث افزایش هزینه می‌شود. تیم پرشین نما نیز تمامی خدمات بر روی نمای سازه را با استفاده از طناب انجام می‌دهند.

آب‌بندی نمای کامپوزیت

آب بندی نمای شیشه ای

شیشه بدلیل زیباسازی نمای ساختمان و همینطور نورگیری عالی، یکی از انتخاب‌های پرطرفدار برای استفاده در نمای ساختمان‌ها و به خصوص ساختمان‌های تجاری می‌باشد. آب‌بندی این گونه نماها بدین شکل است که ابتدا قسمتی که از طریق آن، آب به داخل سازه نفوذ می‌کند، شناسایی شده و پس از تمیز کردن این درزها، آن‌ها را با چسب پلی یورتان یا چسب‌های سیلیی می‌پوشانیم. انتخاب چسب پلی یورتان هزینه بالاتری را به همراه دارد اما بدلیل مقاومت بسیار بالای آن، آب‌بندی همیشگی ساختمانتان را به همراه خواهد داشت.

آب بندی نمای آجری و سیمانی

آسیب ناشی از بارش در نماهای سیمانی، سنگی و آجری عمدتا بدلیل ترک‌های ایجاد شده در این مصالح می‌باشد. برای این منظور ابتدا بایستی قسمت آسیب دیده شناسایی شده و پس از تراشیدن اطراف آن، از چسب‌های سیلی و پلی یورتان برای پوشاندن ترک، استفاده می‌گردد.

آب بندی نمای کامپوزیت

در نماهای کامپوزیت در صورتی که لاستیک‌های مخصوص آب‌بندی در آن‌ها به دلالیل مختلف کارایی خود را از دست بدهند، بایستی آب‌بندی نمای ساختمان صورت گیرد. برای این منظور ابتدا لاستیک‌های به کار رفته در درزهای مورد نظر، جدا شده و این درزها تمیز می‌گردند. سپس درزهای مذکور باچسب پلی یورتان پر می‌گردند.

 

استفاده از تکنولوژی نانو در آب‌بندی نما

استفاده از تکنولوژی نانو در آب‌بندی نمای ساختمان

حضور نانو در عرصه تکنولوژی تحولات عظیمی را به همراه داشته است. این فناوری حضور خود را در بخش ساختمان سازی و آب‌بندی نمای ساختمان نیز باز کرده است. پوشش نانو یکی از بهترین روش ها برای محافظت از سازه در برابر انواع اثرات تخریبی اشاره شده در بالا، می باشد. از جمله خواصی که استفاده از پوشش نانو بر روی سطوح به همراه دارد عبارت است از: مقاومت بالا در برابر نفوذ انواع بارش و همینطور مقاومت در برابر بارش های اسیدی، محافظت از سازه در برابر اشعه UV خورشید، محافظت از رنگ ساختمان در برابر پوسته پوسته شدن و غیره.

منبع:سایت پرشین نما

شستشوی نمای ساختمان

چگونگی انجام سندبلاست شیشه

نحوه رنگ آمیزی نمای ساختمان در تهران

نمای ,ساختمان ,سازه ,آب‌بندی ,آب ,بارش ,نمای ساختمان ,آب‌بندی نمای ,بر روی ,آب بندی ,در برابر

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت خادم الرضا ( علیه السّلام )کوثر دفتر یادداشتی از آنچه می اندیشم، می خوانم و یاد می گیرم، به اشتراک می گذارم. کلبه وبــ سایـت شخـصی آقـای محسن مـحمدیـان و(روستای تنگ سریز آثار هنری خاص هنرمندان ایرانی و خارجی کانون تبلیغاتی پروازنقش هدایا چاپ انواع فاکتور تیزر فیلم زناشویی Cybering weblog دانلود رایگان کتاب خارجی صراط مستقیم